× Terug

Werk sneller met de juiste muziek

Mijn hoofd is een meester geworden in de hink-stap-sprong. De hele dag door ben ik aan het associeren, extrapoleren en tegenstellingen aan het zoeken. Niet gek, want mijn werk is creatief. Ik ben continu op zoek naar een nieuwe manier van kijken. Voor het creatieve gedeelte van de dag is dit superhandig.

Maar er is meer nodig:

Focus.

Als ik 34 schetsen heb voor een nieuw logo, moeten ze nog omgezet worden naar iets bruikbaars, zoals een vector-bestand of photoshop-creatie. Maar mijn hersenen willen dan graag in die creatieve modus blijven hangen. Hoe kan ik nou die switch in denken maken?

Brain.fm

Mijn nieuwe gereedschap hiervoor is brain.fm . Je zet een koptelefoon op, kiest waar je muziek voor nodig hebt (FOCUS) en start je sessie. Meestal heb ik dan binnen een half uur de juiste flow te pakken voor een sessie van 2 tot 3 uur geconcentreerd werken.


Hersenmuziek?

Voor ik Brain.fm luisterde, had ik een lijst met nummers die mij hielpen om in een flow te komen. Ik kon dan rustig de hele dag hetzelfde nummer luisteren. Hetzelfde ritme en muziek gaven rust in mijn hoofd brachten concentratie op de taak die voor me lag.

Brain.fm gebruikt ritmes en patronen die helpen om je hersenen in een bepaalde staat te krijgen. Je hersenen geven constant neuronen aan elkaar door en doen dit ook nog eens ritmisch. Maar dat ritme verandert continu.

Hersenonderzoek heeft uitgewezen dat hoe je je voelt, bijvoorbeeld relaxed of gefocused, ook een ander ritme in de hersen heeft.

Door het ritme van focus in muziek te stoppen, gaan je hersenen proberen om synchroon te lopen met dit ritme en zal je ook in die staat van zijn komen.

Niet voor iedereen

Voordat ik een abonnement nam heb ik wel gekeken naar de reviews. Niet iedereen is enthousiast.

Sommige mensen voelen niets, andere kregen na een half uur knallende hoofdpijn. Ik heb zelf na een sessie van twee uur wel een keer hoofdpijn en een “hoofd vol watten” gehad. Het tegengestelde van wat ik zocht.

Wil je het zelf proberen? Je kan de web-app tien keer gratis gebruiken om te kijken of het ook wat voor jou is.


Makkelijk schakelen

Voor mij werkt het echt super. In een creatieve stand komen gaat me makkelijk af. Ik zie continu mogelijkheden, waar ik ook mee bezig ben. Maar dankzij brain.fm kan ik nu ook makkelijk schakelen naar die andere, net zo belangrijke kant van het vak en zo meer op een dag afmaken. No more monkey brain!

- Sebastiaan Guliker

Wil je meer weten? Bel naar 0341-562052 of

Wil je op de hoogte blijven?